Beer

Beer wist al op jonge leeftijd dat ze wilde zingen, dansen en muziek maken. Haar ouders waren beiden professionele operazangers, dus de liefde voor het zingen is haar met de paplepel ingegoten. Mede door de aanmoediging van haar ouders en haar leraren is Beer aan het Hilversums Conservatorium klassieke muziek gaan studeren. Later volgde ze ook lessen aan de Kleinkunst Academie te Amsterdam. Beer vond klassieke muziek geweldig, maar ze wilde toch vooral lekker zingen, swingen en entertainen en zo vond ze in de soul, pop en jazzmuziek haar eigen stijl.

Al in haar periode op het conservatorium werkte Beer samen met Laurens van Rooyen. Later won zij een musical concours en mocht ze zingen met het Metropool Orkest. Beer werkte voor Walt Disney mee aan een cd en video clips. Ook nam ze een cd op met het Paradise Regained Orchestra en het Willem Breuker collectief. Gedurende een aantal jaren zong Beer in het bekende Amsterdamse restaurant "Pasta e Basta". Met zus Marijke en vaste begeleider Guus Westdorp is zij te zien en te horen op grote bedrijfsevenementen, zoals die van de ABN Amro Bank, Hyundai en de KLM.

Na veel ervaring te hebben opgedaan in verschillende bezettingen, is Beer in 2004 haar eigen band gestart, genaamd "Beer". De band speelt zowel in kroegen, op festivals, als tijdens bedrijfsevenementen. Beer maakte in Maart 2005 de demo cd "Black Coffee", die met veel enthousiasme is ontvangen. Op dit moment is zij bezig aan een nieuwe cd, die uit een mix van pop en jazz zal bestaan.

Samen met de gitarist/componist Bas Fortgens schrijft Beer ook eigen nummers .

Wilt u Beer horen klik hier.

Wilt u Beer zien klik hier.

Bekijk de repertoirelijst van Beer.